Качині грудки з грушевим-карамельним соусом
Качині грудки з грушевим-карамельним соусом
Такі качині грудки - це однозначно блюдо для романтичної або дуже особливою вечері.
Інгредієнти
  • 2 качині грудки
  • Сіль за смаком
  • 3 ст.л. оливкового масла
  • 30 грам коричневого цукру (можна замінити білим)
  • 2 цибулини, порізати пір'ям
  • 2 великі груші, почистити, порізати кубиками
  • 50 мл коньяку
  • 50 мл білого сухого вина
  • 20 грам вершкового масла
  • Чорний мелений перець
  • Розмарин для подачі
Приготування
Приготування качиної грудки:
Духовку розігріти до 200 ᵒС.
Сковорідку з товстим дном розігріти на середньому вогні, додати масло.
Шкірку на качиній грудки надрізати «клітинкою», м'ясо з обох сторін посолити і викласти в розігріту сковорідку шкіркою вниз.
Добре підрум'янити грудки з обох сторін і зняти з вогню.
Перекласти м'ясо в жаротривку посуд шкіркою вгору і поставити в духовку на 6-8 хвилин.
Приготування журавлинного соусу:
У сковороду з жиром від смаження додати цукор і поставити на середній вогонь. Прогрівати, помішуючи, поки утворюється з цукру карамель.
Відразу ж додати цибулю, смажити приблизно хвилину і додати груші. Перемішати всі разом, влити вино і коньяк. Добре перемішати, скрібши дно. Варити все разом, поки груші розм'якнуть і рідина увариться вдвічі. Додати масло, перемішати і зняти з вогню.
Спечені грудки викласти на дошку для нарізання і залишити на 5-8 хвилин відпочити. Далі обережно, не надто тонко порізати грудки і викласти на тарілку сервіровки.
Зверху викласти грушево-карамельний соус і подавати.
Тепер, залишилося тільки з'їсти
Смачного!
© 2021 Company Inc. Всі права захищені